همه چیز در مورد رادیاتور

همه چیز در مورد رادیاتور

رادیاتور (Radiator) یا شوفاژ نوعی مبدل حرارتی است که در گرمایش از آن استفاده می شود. استفاده از این سیستم امروزه کاربرد فراوانی در گرمایش داخلی دارد.عمل گرمایش در رادیاتور از طریق لوله های  حاوی آب گرم دیگ انجام می پذیرد که درون آن گردش می کند و حرارت را توسط جابه جایی منتقل می کند. بخشی از انتقال حرارت رادیاتور هم بر اثر تابش ازسطح پره ها اتفاق می افتد. معمولا به دلیل نفوذ هوا از طریق پنجره ها و درزهای آن و توزیع بهتر حرارت، رادیاتور را زیر پنجره نصب می کنند و تعداد پره ها بسته مساحت اتاق و اتلافات آن دارد.                                                             
رادیاتورهای شوفاژ امروزه جزو پرکاربردترین تجهیزات گرمایشی در ساختمانهای  عمومی و منازل می باشند.که ما بیشتر از سیستم گرمایش به وسیله  آبگرمکن از آنها استفاده می نماییم اولین شخصی که سیستم گرمایش آبگرم مرکزی را ابداع نمود تریواله سوئدی در سال ۱۷۱۶ میلادی بود .
در سال ۱۷۷۰ جیمزوات برای اولین بار از رادیاتور های چند تکه که با بخار آب گرم می شد برای گرمایش استفاده نمود . این سیستم گرمایی تکامل جدی یافت تا آن که در سال ۱۸۳۱ ، پرکنیز سیستم کامل گرمایش با آبگرم را که مجهز به مخزن انبساط بود را به نام خود به ثبت رساند . کاملتریت سیستم گرمایش آبگرم که شباهت زیادی با سیستم های متداول امروزی نیز دارد در سال ۱۸۳۳ توسط مهندس انگلیسی به نام پالکو ابداع گردید .
از سال ۱۹۵۰ که پمپهای آبگردان وارد سیستم های گرمایشی گردید رویکرد عمومی مردم به استفاده از شوفاژ به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافت .رادیاتورها به سه دسته پره ای ، تخت و لوله ای تقسیم می گردند و از لحاظ جنس نیز دارای انواع فولادی ، چدنی ، آلمینیومی و استیل می باشند .
امروزه رادیاتور ها تغییرات بسیاری در شکل ظاهر پیدا کرده اند و تنوع در انتخاب محصول برای مشتریان بسیار زیاد شده است. 
رادیاتور های چدنی با اشکال کلاسیک و رنگ های متفاوت.

 

رادیاتور های فولادی هنوز تغییر محسوسی نداشته اند اما در نوع ورق و کیفیت هر روزه پیشرفت خوبی دارند.

رادیاتور های آلومینیومی در  به سبب دو روش تولید دایکست و اکستروژن دارای اشکال مختلف برای هر سلیقه و ارتفاع های متفاوت برای همه نوع نیاز می باشد.

رادیاتور های قرنیزی که یک نوع ابداع جدید می باشد نیز چند سالی است بین مردم خواهان پیدا کرده است و این در حالی است که آنها را از شر وجود رادیاتور در خانه راحت می کند اما بزرگترین مشکل زمانی رخ می دهد که این سبک رادیاتور دچار خرابی شده و شما را مجبور می کند با هزینه زیاد اقدام به تعمیر و یا تعویض آنها بکنید.

رادیاتور های دکوراتیو نیز در اشکال و مدل های مختلف امروزه در بازار بسیار زیاد یافت می شود که به لطف خدا و همت ایرانیان محصولات بسیار زیبا و شکیلی در کشور خودمان نیز تولید می شود.
البته ناگفته نماند که رادیاتور ها فقط بر اساس شکل ظاهری تقسیم بندی نمی شوند بلکه روش گرمادهی در انواع سطوح آن ها نیز متفاوت است .
اساسا رادیاتورها گرمای خود را از طریق تابش و جابجایی به هوای اتاق پس می دهند و معمولا ۱/۳ گرمای خود را از طریق تابش و ۲/۳ آن را از طریق جابجایی به هوای اتاق پس می دهند .


نظرات

  • نوشته شده توسط محمدحسین نوروزی در تاریخ ۱۳۹۶/۱۱/۰۴

    با سلام ممنون از خبر خوبی که گذاشتین و سطح آگاهی مردم رو نسبت به وسایل تخصصی ارتقا میدید.

نظر دهید...