مشاهده کامل مقالات

عملکرد پکیج مرکوری


 پکیج ها از لحاظ مدار آب و اصول عملکرد

اصول عملکرد پکیج ها

پکیج های دیواری از نظر مدار تولید آب گرم مصرفی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

1.دستگاه‌های تک مبدل

2.دستگاه‌های دو مبدل

این دستگاه ها از نظر تولید آب گرم سیستم گرمایشی به یک صورت عمل می‌کنند و با یکدیگر تفاوتی ندارند. در هر دو سیستم برای انتقال و کنترل گرما و به گردش در آوردن آب در سیستم گرمایشی از یک سری لوازم مشترک استفاده می‌شود و نحوه عملکرد آنها در هر دو دستگاه یکسان است.

توجه:منظ کر است کدها و هشدارها در برندها و مدل های مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و برای هر دستگاه به صورت اختصاصی تهیه و در اختیار سرویس کار مجاز و خریدار آن دستگاه قرار می‌گیرد.

اصول عملکرد قطعات جهت تامین آب مدار گرمایشی در دستگاه های تک مبدل وراز کد مربوطه، کد خطای( خرابی ) مرتبط با یک قطعه یا یک قسمت است که به صورت حرف و عدد با عدد تنها روی دستگاه نشان داده میشود و منظور از هشدار مربوطه می‌تواند عدد، حرف، چراغ ال ای دی، تصویر، بیزر و غیره باشد.
آموزش تعمیر پکیچ دیواری

لازم به ذکر است کدها و هشدارها در برندها و مدل های مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و برای هر دستگاه به صورت اختصاصی تهیه و در اختیار سرویس کار مجاز وخریدار آن دستگاه قرار می‌گیرد.

اصول عملکرد قطعات جهت تامین آب مدار گرمایشی در دستگاه های تک مبدل

کارکرد عادی پکیج

اصول عملکرد قطعات برای تامین آب گرم مصرفی در دستگاه تک مبدل

کارکرد عادی پکیج

اصول عملکرد قطعات برای راه‌اندازی دستگاه در مود گرمایش، دستگاه دومبدل با شیر سه‌طرفه در مسیر برگشت

7 ثانیه

با شروع درخواست گرمایش «دمای حد C°88» (غیر قابل تنظیم) توسط حسگر خروجی مبدل اصلی (NTC1) تحقق می‌یابد. اگر در مدار شوفاژ گردش آب مشکلی مواجه شود و سیرکولاسیون به خوبی صورت نگیرد، شیر بای‌پس به صورت خودکار باز می‌شود.

اصول عملکرد قطعات جهت تامین آب گرم مصرفی دستگاه دو مبدل با شیر سه ‌طرفه در مسیر بازگشت

 
آموزش تعمیر پکیچ دیواری

 

اصول عملکرد قطعات جهت تامین آب مدار گرمایشی در دستگاه دو مبدل با شیر سه‌طرفه در مسیر رفت

اصول عملکرد قطعات جهت تامین آب مصرفی در دستگاه دو مبدل با شیر سه‌طرفه در مسیر رفت

همان‌طور که در تصویر صفحه قبل مشاهده می‌کنید مدار گرمایشی در این دستگاه‌ها یک مدار بسته است. آب مدار گرمایشی توسط یک پمپ سیرکولاتور که در همه دستگاه‌ها قبل از مبدل حرارتی نصب می‌شود، به گردش در می‌آید تا آب گرم شده در مبدل حرارتی پکیج را به سیستم گرمایی ساختمان که می‌تواند شامل رادیاتور یا گرمایش از کف و یا غیره باشد، برساند تا از گرمای تولید شده در دستگاه استفاده شود و سپس آبی که گرمای خود را به محیط منتقل کرده است را برای گرم شدن مجدد آن به دستگاه باز می‌گرداند. پس از خروج آب از پمپ به قسمتی به نام مبدل حرارتی می‌رسد. در این قسمت که دقیقا در بالای محفظه احتراق قرار دارد گرمای حاصل از سوختن گاز از طریق پره‌های فین دریافت شده و به آب منتقل می‌شود. به همین سبب مبدل‌های حرارتی از جنس مسی تهیه می‌شود تا گرمای بیشتری را از آب منتقل کند. می پرسید چرا مس؟

ساختار مولکولی خاص این فلز باعث می‌شود تا رسانایی بسیار خوبی باشد و در برابر فشار تحمل زیادی را نشان دهد. ضمنا این فلز در حالات مختلفی ساخته می‌شود که اصطلاحا به آن مس نرم و مس خشک گفته می‌شود. در مبدل‌ها از مس نرم برای ساختن پره‌های فین و از مس خشک برای ساختن لوله‌های آب و کلکتورهای ابتدا و انتهای مبدل استفاده می‌شود.
آموزش تعمیر پکیچ دیواری

البته برای ساختن مبدل‌ها می‌توان از فلزات دیگری با همین خواص و یا بهتر از آن هم استفاده شود، اما مس از نظر قیمت و بازدهی، به صرفه‌تر از فلزات دیگر است.

در مبدل‌های حرارتی تعداد و فاصله پره‌های فین بسیار مهم است هر چقدر تعداد پره‌های فین بیشتر باشد و فاصله کمتری با یکدیگر داشته باشد، گرمای بیشتری را جذب می‌کند. اما تعداد زیاد پره‌های فین می‌تواند انسدادی در مسیر تخلیه گازهای حاصل از احتراق باشد و در زمان عملکرد دستگاه در حالات شعله زیاد اجازه عبور محصولات احتراق را ندهد در نتیجه محصولات دوباره به مرحله سوختن می‌رسد و همین باعث احتراق ناقص می‌شود.

پس از گرم شدن آب در مبدل و خروج آن تا به سمت لوله رفت برخورد کند برای اندازه‌گیری میزان دمای آب گرم قطعه‌ای به نام حسگر NTC نصب شده است. NTC وظیفه دارد تا دمای آب گرم را مرتب به برد کنترل گزارش دهد تا روشن بودن و میزان وجود شعله را کنترل کند. قبل از خروج آب از دستگاه و ورود به سیستم گرمایشی ساختمان مسیر انحرافی به نام بای‌پس وجود دارد تا در صورت هرگونه انسدادی در مسیر گردش آب این مسیر باز شود و به پمپ سیرکولاتور برسد و همین کار تکرار می‌شود تا دمای آب بالا رفته و حسگر NTC دمای زیاد را به برد گزارش کند و قبل از جوش آمدن آب مشعل خاموش شود. البته در این مدار قطعات دیگری هم وجود دارند اما وجود آن‌ها در گردش و انتقال گرما دخالتی ندارند، لذا به علت بسته بودن این مدار، این قطعات که فقط وظیفه کنترل فشار آب را دارند می‌توانند هر جایی از این مسیر قرار گیرند. این قطعات شامل منبع انبساط شیر اطمینان کلید حداقل فشار آب شیر پرکن و فشارسنج هستند که در پایین به نوع عملکرد آن‌ها اشاره‌ای می‌شود. وجود فشار بالای 0.5 تا 1.5 بار در سیستم ما بسیار حیاتی است.

آموزش تعمیر پکیچ دیواری(بسته به نوع برند)

آیا تا به حال شنیده‌اید که نقطه جوش آب با فشاری که بر آن غالب است رابطه مستقیم دارد؟ یعنی اگر آب را در حالت عادی در دمای 100 درجه سانتی‌گراد جوش می‌آوریم همان آب را در یک ظرف بریزیم و سپس درب آن را ببندیم و در قسمت خالی طرف فشار هوا را بالا ببریم نقطه جوش آب هم بالا می‌رود . در نتیجه هر چقدر فشار هوای غالب به آب ظرف بالاتر باشند، نقطه جوش آن بالاتر است (مثل آب داخل زودپز که دمای آن تا 130 الی 140 درجه سانتی‌گراد می‌رسد). برای جلوگیری از جوش آمدن آب داخل سیستم گرمایشی و بهتر تخلیه شدن هوای داخل مدار، یک فشار ثابت نیازمندیم که قطعاتی شامل شیر پرکن، منبع انبساط، شیر اطمینان، کلید حداقل فشار آب و فشارسنج وظیفه کنترل آن را به عهده دارد. وظیفه هر یک از این قطعات در ادامه تشریح شده است.

1. شیر پرکن: تنها رابط بین مدار گرمایشی و چرخه مدار شهری شیر پرکن است که به صورت دستی یا برقی باز و بسته می‌شود تا آب شهر را وارد مدار گرمایشی کرده و آن را پر کند و پس از رسیدن به حد نیاز بسته شود. البته این شیر نباید در جاهایی که از لوله‌کشی مخفی (زیرکار) استفاده می‌کند به صورت خودکار عمل کند، چرا که در صورت نشت آب از مدار تا قبل از خرابی نشانه‌ای ظاهر نخواهد شد.

2. منبع انبساط: این قطعه مخزن بسته‌ای است که با نیتروژن پر شده و از طریق یک لایه پلاستیکی با مدار گرمایشی در ارتباط است با توجه به این که مدار گرمایشی یک مدار بسته است و آب این مدار تغییرات دمایی زیادی دارد، پس حجم آب داخل این مدار بعد از گرم شدن منبسط شده و ایجادفشار می‌کند. منبع انبساط وظیفه دارد در زمان ایجاد فشار انبساط آن را در خود جای داده و در صورت سرد شدن آب و کم شدن مدار آبی را که در خود جای داده مجددا به سیستم بازگرداند تا تعادل فشار آب در زمان سرد شدن و گرم شدن برقرار شود.

3. شیر اطمینان: اگر در مدار گرمایشی به هر دلیلی فشار آب بالا برود و به علت این که دمای این آب بالاست می‌تواند به دستگاه یا چرخه گردش آب صدمه بزند، برای جلوگیری از بالا رفتن فشار آب شیر اطمینان در جایی از این مدار قرار می‌گیرد تا اگر فشار سیستم از 3 بار تجاوز کرد، این شیر باز شده و عمل تخلیه را از لوله خروجی انجام دهد.

4. کلید حداقل فشار آب: این قطعه یک سوئیچ ایمنی است که در مدار آب گرمایی قرار می‌گیرد. نحوه کار این سوئیچ به این صورت است که اگر فشار آب مدار گرمایشی از 0.5 بار پایین‌تر بیاید یک مدار برقی را قطع می‌کند تا برد کنترل برای جلوگیری از بالا رفتن دما و جوش آمدن آب دستگاه را خاموش کند. این قطعه می‌تواند هر جایی بر روی چرخه عبور آب مدار گرمایشی نصب شود.

5. فشارسنج: قطعه‌ای است شامل یک صفحه که معمولا از عدد 0 تا 5 بار شماره‌گذاری شده است و یک عقربه و یک لوله مسی که از طرف دیگر به مدار گرمایشی متصل می‌شود تا فشار مدار را به داخل فشارسنج انتقال دهد و در نتیجه آن عقربه فشارسنج به سمت عدد مورد نظر می‌ایستد.

البته دو قطعه کلید حداقل فشار آب و فشارسنج می‌توانند در یک قطعه به نام دیوسر فشار ادغام شود.

معمولا دیوسر فشار در دستگاه‌هایی مصرف دارد که میزان فشار آب مدار گرمایشی را به صورت دیجیتال به روی صفحه نمایشگر نشان می‌دهد و یا دستگاه‌هایی که شیر پرکن آن‌ها برقی باشد.

در پکیج‌های دیواری نحوه خاموش شدن مشعل به این صورت است که روشن شدن ابتدایی به درخواست مصرف‌کننده انجام می‌شود. اما پس از مدتی کار کردن امکان خاموش شدن دستگاه وجود دارد، چرا که مصرف‌کننده دمای خاصی را انتخاب می‌کند و این دما حداکثر می‌تواند 85 درجه سانتی‌گراد باشد و بعد از مدتی روشن بودن مشعل و دور زدن آب در سیستم حتی با وجود این که به نسبت اعلام دمای واقعی توسط NTC و دمای تنظیم شده شعله مشعل در کوتاه‌ترین حالت کار می‌کند دمای آب به تنظیم شده می‌رسد و برد کنترل مجبور به خاموش کردن شعله می‌شود. البته روشن شدن مجدد شعله به صورت خودکار و به دستور برد کنترل با داشتن شرایط خاص انجام می‌شود. این شرایط در بعضی از دستگاه‌ها به صورت ثابت بوده است. به عنوان مثال اگر دمای درخواستی توسط مصرف‌کننده 70 درجه سانتی‌گراد باشد پس از رسیدن دمای آب به دمای 70 درجه سانتی‌گراد خاموش می‌شود. اما روشن شدن مجدد آن با داشتن دو شرط انجام می‌گیرد:

1. گذشت حداقل سه دقیقه از زمان آخرین خاموش شدن مشعل

2. اختلاف دمای حداقل 20 درجه از دمای تنظیم شده توسط مصرف‌کننده، یعنی رسیدن دمای آب به 50 درجه سانتی‌گراد

به این تفاوت دمایی، اختلاف دمای استارت می‌گویند. البته ثابت بودن این دو شرط یک ضعف بود و در دستگاه‌های امروزی چنین نیست و تغییر آن به طرق مختلف امکان‌پذیر می‌باشد که هر شرکت موظف است این عمل را به سرویس‌کار مجاز خود آموزش دهد.

آموزش عمل تغییر اختلاف دمای استارت بسیار مهم است چرا که این شرط به نسبت آب و هوای محل نصب و نوع مبدل‌های گرمایی تغییر می‌کند.

به عنوان مثال اگر اختلاف دمای استارت یک دستگاه 20 درجه باشد و مبدل‌های گرمایی این سیستم رادیاتور باشند، مناسب است. اما اگر همین دستگاه بر روی یک سیستم گرمایش از کف نصب کنیم به مشکل برمی‌خوریم. دمای تنظیم شده برای رادیاتورها معمولا بالاتر از 50 درجه سانتی‌گراد است، اما دمای تنظیم شده برای گرمایش از کف معمولا از 35 تا 60 درجه سانتی‌گراد است و بیش از آن می‌تواند آزاردهنده باشد.

حال به نظر شما اگر دستگاهی که برای یک سیستم گرمایش از کف تولید گرما می‌کند و در دمای 50 درجه سانتی‌گراد تنظیم شده است به دمای مطلوب برسد و خاموش شوند، چه اتفاقی می‌افتد؟

همان‌طور که گفته شد اختلاف دمای استارت در این دستگاه 20 درجه است و پس از خاموش شدن می‌بایست 20 درجه سردتر شود تا استارت مجدد مشعل صورت گیرد. مسلم است که سرد و گرم شدن در این دستگاه بسیار محسوس بوده و طولانی می‌باشد، ضمنا انبساط و انقباضی که با هر بار خاموش شدن و روشن شدن مشعل به کف ساختمان وارد می‌شود، می‌تواند باعث خرابی مصالح شود و آن‌ها را به علت فشار زیاد از هم جدا کند. پس اگر دستگاهی برای گرمایش از کف نصب می‌کنیم، می‌بایست تغییراتی در اختلاف دمای استارت آن ایجاد کنیم تا کارکرد دستگاه با کیفیت بیشتری باشد. البته زمان تعیین شده که در اکثر دستگاه‌ها حدود 3 دقیقه است، به سبب کم کردن استهلاک قطعات دستگاه است، چرا که اگر دمای آب پس از خاموش شدن مشعل فورا به دمای استارت رسید، شعله‌ای روشن نشود و زمان مورد نظر طی شود تا از خاموش و روشن شدن زیاد جلوگیری شود.

تنظیم اختلاف دمای استارت در مارک‌های مختلف به سه روش مختلف انجام می‌شود:

1. اولین و رایج‌ترین نوع آن نصب کردن و برداشتن اتصالی بر روی برد کنترل است که به آن نصب جامپر گفته می‌شود. البته این که کدام یک از جامپرها این کار را انجام می‌دهند را می‌بایست شرکت سازنده دستگاه به سرویس‌کاران مجاز خود آموزش دهد.

2. دومین نوع آن‌ها در روی برد کنترل سوئیچ جای دارند که با تغییر آن‌ها می‌توان این عمل را انجام داد.

3. سومین نوع آن‌ها که فقط در پکیج‌های دیجیتال موجود است، با تغییراتی در منوی مخصوص سرویس‌کاران امکان‌پذیر است. البته با این روش تغییرات دیگری هم در عملکرد دستگاه می‌توان ایجاد کرد که در فصل‌های بعدی به آن می‌پردازیم.

چرخه آب گرم مصرفی در دستگاه‌های تک‌مبدل

در دستگاه‌های تک‌مبدل، آب سرد ورودی پس از عبور از فلوسوئیچ یا فلومتر که وظیفه گزارش عملکرد آب مصرفی را دارند سپس وارد مبدل حرارتی می‌شوند.

در مبدل حرارتی با برخورد شعله مستقیم به پره‌های فین، عمل انتقال حرارتی انجام می‌شود. پس از خروج آب گرم از مبدل در مسیر آن یک NTC نصب شده است تا دمای آب را مرتبا به برد گزارش دهد تا تنظیم شعله به نسبت دمای آب گرم خروجی از مبدل انجام گیرد. در این دستگاه‌ها به علت برخورد مستقیم حرارت شعله یا مبدل، امکان انتقال رسوب به دیواره‌های مبدل بیشتر است، اما نزدیک بودن NTC به محل انتقال حرارت و دمای شعله باعث می‌شود تا تنظیم شعله بهتر انجام شود و نوسانات در آب گرم مصرفی به حداقل برسد.

البته مبدل حرارتی در این دستگاه‌ها به نام مبدل دومنظوره شناخته می‌شود، چرا که در این نوع مبدل، دو مسیر جداگانه برای آب‌های مصرفی و گرمایشی به صورت جداگانه وجود دارد. مسیر آب گرم بهداشتی از بین لوله‌های مسیر گرمایش حرکت می‌کند.

مسیر آب حالت مصرفی در پکیج تک مبدل

در پکیج‌های دیواری قابلیت گرم شدن آب گرمایش و مصرفی در یک زمان وجود ندارد و طوری طراحی می‌شوند تا اولویت با آب گرم مصرفی باشد. چرا که آب گرم مصرفی حیاتی‌تر و مدت زمان مصرف آن پایین‌تر از آب گرمایش است. در دستگاه‌های تک‌مبدل در زمان گرم شدن آب مصرفی پمپ سیرکولاتور خاموش است تا کلید حرارت تولید شده توسط مشعل به آب گرم مصرفی انتقال پیدا کند.
1. خروجی دودکش     16. هواگیر خودکار
2. فن     17. شیر تخلیه فشار
3. پرشر سوئیچ فن     18.NTC گرمایشی
4. جرقه‌زن     19.NTC مصرفی
5. حسگر شعله     20. سوپاپ بای‌پس
6. کلید حرارتی     21. مبدل ثانویه
7. شیر کنترل گاز     22. شیر سه راهه
8. مدولار     23. شیر برگشت مدار گرمایشی
9. سلونوئید خروجی     24. شیر آب سرد ورودی
10. سلونوئید ورودی     25. شیر گاز ورودی
11. برد کنترل     26. شیر رفت مدار گرمایشی
12. منبع انبساط     27. فلوسوئیچ
13. شیر اطمینان سه‌بار     28. شیرپرکن
14. پمپ سیرکولاتور     29. مبدل اصلی
15. فشار سنج     30. مشعل

چرخه آب گرم مصرفی در دستگاه‌های دومبدل

در دستگاه‌های دومبدل، برای اعلام باز و بسته شدن آب گرم و مصرفی، مانند دستگاه تک‌مبدل از فلوسوئیچ یا فلومتر استفاده می‌شود. اما پس از خروج آب از فلوسوئیچ، وارد قسمتی به نام مبدل ثانویه می‌شود. در مبدل ثانویه انتقال حرارت از آب مدار بسته انجام می‌گیرد. این مبدل از لایه‌هایی ساخته شده که در بین این لایه‌ها، آب مدار بسته و آب مدار گرمایش به صورت یک در میان در جهت مخالف یکدیگر حرکت می‌کنند. آب گرم شده در مبدل اصلی که در این دستگاه یک مسیر دارد و به آن مبدل تک‌منظوره گفته می‌شود، از طریق شیر سه‌راهی به سمت مبدل ثانویه حرکت می‌کند.

در مبدل صفحه‌ای، انتقال حرارت صورت می‌گیرد. آب مدار بسته برای گرم شدن، مجددا از طرف مخالف مبدل ثانویه خارج شده و به پمپ و سپس به مبدل حرارتی می‌رسد و همین مسیر را تا زمان باز بودن شیر آب گرم مصرفی ادامه می‌دهد.

آب گرم مصرفی پس از دریافت گرمای آب مدار بسته از مبدل ثانویه خارج می‌شود تا بعد از برخورد با NTC به بیرون از دستگاه و سپس به دست مصرف‌کننده برسد. دمای آب گرم مصرفی مرتبا توسط NTC به برد کنترل گزارش داده می‌شود تا تنظیم شعله به نسبت دمای تنظیم شده توسط مشتری و دمای حقیقی آب انجام گیرد. در این دستگاه به علت فاصله دمای مابین NTC و مبدل اصلی، امکان نوسانات دمایی بیشتر است. اما در این دستگاه به علت انتقال دما به صورت آب به آب و برخورد نکردن حرارت مستقیم با آب مصرفی امکان انتقال املاح آب به دیواره‌های مبدل کمتر است.

ترتیب و نحوه عملکرد قطعات در دستگاه دومبدل در حالت گرمایشی

پس از اتصال دستگاه به برق ، برد کنترل ابتدا قطعات ایمنی شامل کلید حرارتی که بر روی مبدل قرار می‌گیرد تا دمای دستگاه از حد مجاز تجاوز نکند. در صورت بدون فن بودن دستگاه، حسگر دود که در کلاهک تعدیل قرار می‌گیرد و کلید حداقل فشار آب که می‌تواند هر جایی از مسیر آب مدار گرمایی باشد را چک می‌کند و از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل می‌کند. پس از تایید وجود آب توسط کلید حداقل فشار آب پمپ به کار می‌افتد و آب را در سیستم گرمایشی به گردش در می‌آورد. حال نوبت به اندازه‌گیری دما توسط NTC می‌شود و مقایسه آن با دمای تنظیم شده تا در صورت کمبود میزان گرما اقدامات جهت احتراق و گرم کردن انجام شود. در صورت نیاز به شعله ابتدا می‌بایست سیستم تهویه و تخلیه محصولات کنترل شود. اول فن روشن می‌شود و جریان هوا در مجرای تخلیه دود به راه می‌افتد و پس از تایید عبور جریان هوا از لوله تخلیه دستگاه توسط پرشر فن قسمت‌های جرقه‌زن و شیر کنترل گاز هم‌زمان به کار می‌افتد تا مشعل در حالت شعله کوتاه روشن شودو پس از تایید وجود شعله توسط الکترود و حسگر تنظیم شعله توسط برد انجام می‌شود. روشن بودن مشعل تا زمان رسیدن دمای آب به دمای تنظیم شده ادامه دارد و در صورت تجاوز دمای تنظیم شده خاموش می‌شود. اما در این حالت همچنان پمپ سیرکولاتور کار می‌کند و آب در گردش است و تا دمای آب مدار توسط NTC به برد گزارش شود. روشن شدن مجدد مشعل پس از گذشت زمان و پایین آمدن دمای مشخصی که توسط شرکت سازنده و گاهی اوقات توسط سرویس‌کار مجاز با توجه به شرایط آب و هوایی و نوع مبدل گرمایی تنظیم شده است انجام می‌شود. انجام این عمل تا زمان باز شدن آب مصرفی و یا قطع سیستم گرمایشی ادامه دارد.

ترتیب عملکرد قطعات در حالت آب گرم مصرفی ( در دستگاه تک‌مبدل )

در این دستگاه، خبر باز شدن آب گرم مصرفی توسط فلوسوئیچ یا فلومتر به برد کنترل داده می‌شود. پس از اعلام باز شدن آب گرم مصرفی، در صورت روشن بودن سیستم گرمایشی بلافاصله پمپ سیرکولاتور خاموش می‌شود، زیرا به علت محدودیت قدرت در پکیج‌های دیواری یکی از سیستم‌ها را پاسخگو است و همیشه اولویت با آب گرم مصرفی است. بعد از خاموش شدن پمپ نوبت به NTC مصرفی می‌رسد تا دمای آب مصرفی را گزارش دهد و در صورت کمبودها، عوامل مربوط به احتراق مشابه با حالت گرمایشی به همان ترتیب اتفاق می‌افتد. پس از روشن شدن مشعل در حالت شعله که قسمت مدولار (تنظیم شیر گاز) به دستور برد کنترل شروع به کار می‌کند تا دمای آب خروجی از دستگاه را با دمای تنظیم شده برابر کند.

ترتیب عملکرد قطعات در حالت آب گرم مصرفی (در دستگاه دومبدل)

هنگام باز شدن آب گرم مصرفی در دستگاه‌های دومبدل، پس از اطلاع‌رسانی توسط فلوسوئیچ یا فلومتر به برد کنترل پمپ شروع به کار می‌کند و شیر سه‌راهی در جهت مناسب قرار می‌گیرد. حال نوبت به NTC مصرفی می‌رسد تا دمای آب را به برد گزارش دهد و حالا برد کنترل دما را با دمای تنظیم شده توسط مصرف‌کننده مقایسه می‌کند و در صورت نیاز به گرما عمل احتراق با همان شرایط که در حالت گرمایش توضیح داده شده انجام می‌شود. در این دستگاه حرارت شعله به مبدل اصلی منتقل شده و آب داخل مبدل که توسط پمپ در گردش است از مبدل اصلی خارج شده و توسط شیر سه‌راهی به مبدل ثانویه هدایت می‌شود. در این حالت آب مدار کوتاه که همان آب مدار گرمایشی است و در حالت مصرفی به جای خروج از دستگاه و تخلیه گرمایی توسط مبدل‌های بیرونی مانند رادیاتور، فن کویل، گرمایش از کف و … در دستگاه به گردش درآمده و انرژی خود را به مبدل ثانویه انتقال می‌دهد. آب مدار مصرفی در مبدل ثانویه گرم شده و پس ا زخروج از مبدل ثانویه و برخورد با NTC مصرفی از دستگاه خارج شده و دست مصرف‌کننده می‌رسد. در این نوع دستگاه که به آن دو مبدل یا انتقال حرارت غیرمستقیم گفته می‌شود، میزان خروج گاز به نسبت دمای گزارش دما توسط NTC مدار مصرفی توسط برد کنترل انجام می‌شود.

نحوه عملکرد دستگاه‌های مخزن دار ( زمینی )

دستگاه‌های زمینی در یک مخزن در اندازه‌های مختلف که نسبت قدرت دستگاه تعیین می‌شود آب را گرم می‌کند. در زیر این مخزن مشعل قرار دارد و شعله آن مستقیم به بدنه مخزن برخورد می‌کند و محصولات احتراق توسط لوله‌ای که در وسط مخزن وجود دارد به بیرون از دستگاه هدایت می‌شود تا مقداری از گرمای خود را در بین راه از طریق دیواره‌های مسیر خروجی به مخزن انتقال می‌دهد. در این مخزن مجموعه‌ای از لوله‌های مسی به شکل یک کویل درآمده که در آن آب مدار مصرفی جریان دارد و گرمای خود را از آب داخل مخزن دریافت می‌کند. آب داخل مخزن در زمستان توسط یک پمپ سیرکولاتور در سیستم گرمایشی به گردش در می‌آید و پس از انتقال گرما به محیط مجددا به مخزن باز می‌گردد و در تابستان این آب ثابت است و فقط عمل انتقال گرما از بدنه مخزن به کویل مسی را انجام می‌دهد.

در دستگاه‌های مخزن‌دار قدیمی باز و بسته شدن آب مصرفی در عملکرد دستگاه هیچ تاثیری نداشته و تنظیم دمای مخزن توسط یک ترموستات ساده انجام می‌شود. در این دستگاه‌ها پس از مدتی باز بودن آب گرم مصرفی با وجود روشن بودن مشعل آب مصرفی و آب گرمایی آرام آرام سرد شده، چرا که مشعل توانایی تولید گرما برای هر دو مصرف‌کننده را نداشت و اگر قدرت مشعل اضافه می‌شد مصرف دستگاه در حالت عادی بالا می‌رفت.

اما در دستگاه‌های کنونی که به فلوسوئیچ تجهیز شده‌اند، به محض باز شدن آب مصرفی پمپ سیرکولاتور خاموش شده و سیستم گرمایی موقتا قطع می‌شود، البته این امر به سایز هم بستگی دارد.

دستگاه‌های زمینی بعضا به علت قدرت زیاد مشعل و یا فناوری خاص ساخت مخزن، می‌توانند هم‌زمان آب مصرفی و گرمایشی را تامین کنند. نوع دیگری از دستگاه‌های زمینی، به جای استفاده از مخزن ساخته شد، با ورق ، از دیگ‌های چدنی استفاده می‌کنند. در این دستگاه‌ها، دیگ چدنی وظیفه یک مبدل حرارتی را داشته و آب داخل آن حالت گرمایشی و مصرفی در جریان است. در حالت گرمایشی آب گرم شده در دیگ چدنی مستقیما به سمت مبدل‌های گرمایی ساختمان حرکت می‌کند. در حالت مصرفی آب گرم شده پس از خروج از دیگ به سمت مبدل صفحه حرکت می‌کند. در مبدل صفحه‌ی، دو مسیر حرکت در جهت مخالف وجود دارد و عمل انتقال گرما از آب مدار گرمایی به آب مدار مصرفی در این دو مسیر انجام می‌شود. در این دستگاه تنظیم، خاموش و روشن شدن مشعل توسط یک آکوستات انجام می‌شود. در بعضی از این پکیج‌ها مدار آب گرم مصرفی به صورت رفت و برگشتی است تا در زمان مصرف پس از باز کردن شیر آب گرم مدت زمان کوتاه‌تری منتظر خروج آب گرم از شیر باشیم. برای این عمل به یک پمپ سیرکولاتور اضافه‌تر نیاز داریم تا آب را در مدار آب گرم مصرفی به گردش در آورد. همین عمل را می‌توان با داشتن یک مخزن ذخیره آب گرم برای مواقع ضروری انجام داد.

نحوه علمکرد پکیج‌های زمینی ایستاده

این دستگاه‌ها ترکیبی از یک پکیج دیواری و یک پکیج زمینی مخزن‌دار هستند. در قسمت مبدل حرارتی و مشعل که مشابه به دستگاه‌های دیواری هستند، آب مدار کوتاه گرم شده و به سمت شیر سه‌راهه حرکت می‌کند. مسیرهای خروجی شیر سه‌راهی به دو سمت حرکت می‌کنند: یکی از این مسیرها به سمت کویل مخزن می‌رود تا آب گرم مصرفی که در داخل مخزن است گرم شود و مسیر دیگر به سمت سیستم گرمایشی یک مبدل صفحه‌ای حرکت می‌کند. در این دستگاه مبدل صفحه‌ای مربوط به سیستم گرمایشی است و در آن عمل انتقال دما برای سیستم گرمایش از کف اتفاق می‌افتد. این دستگاه را می‌توان به دو سیستم گرمایش جداگانه با دمای مختلف متصل کرد، ضمنا تغییر حالت در شیر سه‌طرفه به نسبت دمای مخزن و عمل گردش آب در مبدل ثانویه به نسبت دمای آب گرم سیستم گرمایش از کف انجام می‌شود.

1. شیر گاز

2. الکترود جرقه‌زن و حسگر شعله

3. مشعل

4. حسگر دمای آب گرمایشی

5. مبدل حرارتی اصلی

6. کلید حرارتی

7. فن

8. لوله ونتوری

9. پرشر فن

10. پمپ سیرکولاتور با هد 6 متر

11. منبع انبساط سیستم گرمایشی

12. برگشت آب با درجه حرارت کم

13. برگشت آب با درجه حرارت کم

14. برگشت آب با درجه حرارت بالا

15. خروجی آب گرمایشی با دمای بالا

16. ورودی گاز

17. شیر اطمینان

18. خروجی آب گرم مصرفی

19. شیر اطمینان

20. شیر ورودی آب

21. مبدل حرارتی صفحه‌ای

22. شیر سه‌طرفه

23. موتور شیر سه‌طرفه

24. منبع انبساط آب مصرفی

25. مبدل حرارتی مخزنی

26. حسگر دمای آب مصرفی

پکیج‌های قدیمی‌تر، زمانی که به حرارت نیاز داشتند، روشن شده و در زمان عدم نیاز خاموش می‌شدند. یعنی یک چرخه ثابت سرما و گرما نداشتند. در حالی که سیستم‌های چگالشی جدید این گونه نیست. خروجی به طور خودکار ( اتومات ) با افزایش یا کاهش شعله گرمای خود را در خروجی کنترل می‌کند.

پکیج دیواری مخزن‌دار

این پکیج در واقع جز پکیج‌های دیواری که شرح آن کامل داده شد می‌باشد. امروزه مدل‌های مختلفی از این نوع پکیج در بازار وجود دارد که با برندهای مختلف عرضه گردیده است.

نکته مهم این است که اساس کار، قطعات، چرخه عملکرد در همگی آن‌ها یکی بوده و اختلاف جزئی و در موارد غیر درسی نظیر نوع چیدمان قطعات دستگاه، تعداد یک قطعه استفاده شده در دستگاه و یا تجهیز اضافه‌ای می‌باشد. ما در این بخش به تشریح و آموزش یک نمونه کامل و رایج از این مدل دستگاه می‌پردازیم:

1. کلکتور خروجی دود

2. پرشر سوئیچ هوا

3. آنتی‌کندانس

4. مبدل حرارتی اصلی

5. ترموستات حد

6. حسگر دمای رفت گرمایش ( NTC1 )

7. مشعل

8. الکترود جرقه‌زن

9. شیر گاز

10. جرقه‌زن

11. مبدل ثانویه

12. شیر اطمینان 3 بار

13. حسگر دمای آب گرم مصرفی ( NTCS )

14. پمپ آب گرم مصرفی

15. جعبه ورودی برق

16. فیلتر آب مدار گرمایش

17. فلوسوئیچ آب گرم مصرفی

18. پمپ اصلی

19. شیر اطمینان 7 بار آب گرم مصرفی

20. شیر سه‌راهه

21. الکترود یونیزاسیون 22. محفظه احتراق

23. حسگر دمای برگشت گرمایش NTC2)) 24. پرشر سوئیچ آب

25 26. منبع انبساط مدار گرمایش

27. محل آنالیز احتراق 28. منابع ذخیره آب

29. حسگر دمای منبع30 (NTCT) . منبع انبساط آب گرم مصرفی
توضیح
1     ترموستات حد C°103     16     پمپ آب گرم مصرفی
2     حسگر دمای برگشت (NTC2)     17     شیر یک طرفه آب گرم مصرفی
3     حسگر دمای رفت (NTC1)     18     حسگر دمای آب گرم مصرفی(NTCS)
4     منبع ذخیره کمکی     19     درجه ی فشار
5     منبع ذخیره اصلی     20     پرشرسوئیچ آب
6     حسگر دمای منبع ذخیره (NTCT)     21     موتور شیر سه راهه
7     شیر تخلیه منبع     22     پمپ اصلی
8     شیر اطمینان 3 بار     23     منبع انبساط گرمایشی
9     بای‌پس           
10     منبع انبساط آب گرم مصرفی     A     جریان رفت مدار گرمایش
11     فلوسوئیچ     B     خروجی آب گرم مصرفی
12     شیر اطمینان 7 بار آب گرم مصرفی     C     ورودی گاز
13     فیلتر برگشت مدار گرمایش     D     ورودی آب سرد
14     شیر پرکن     E     جریان برگشت مدار گرمایش
15     شیر تخلیه مدار گرمایش           

طرز کار پکیج چگالشی

مبدل به کار رفته در پکیج‌های چگالشی به نحوی ساخته می‌شود که سطح تبادل حرارتی زیادی داشته باشند. این نوع پکیج‌ها در مقایسه با پکیج‌های غیرچگالشی قادرند گرمای به مراتب بیشتری از محصولات احتراق بگیرند. چنانچه دمای برگشت به مبدل پکیج‌های چگالشی کم باشد، مبدل به کار رفته در پکیج می‌تواند دمای گازهای حاصل از احتراق را به پایین‌تر از دمای نقطه شبنم رسانده و باعث چگالش آب موجود در محصولات احتراق گردد. برای جلوگیری از خوردگی ناشی از آب اسیدی تشکیل شده، باید جنس مبدل حرارتی به درستی انتخاب شود. هر قدر دمای آب برگشت از رادیاتور کمتر باشد راندمان پکیج به همان نسبت بالاتر است.

ممکن است این سوال پیش آید که دریک میزان CO2 خروجی، دمای نقطه شبنم برای گازوئیل نسبت به گاز طبیعی بالاتر است و این تشکیل مایع چگالیده را تسهیل می‌کند. ولی توجه به این نکته لازم به نظر می‌رسد که میزان هیدروژن گازوئیل کمتر از گاز طبیعی است. از این رو مایع چگالیده در هنگام سوختن گازوئیل کمتر از گاز طبیعی است.

طی فرایند احتراق، تنها CO2، بخار آب و NOx تولید نمی‌گردد. بلکه به واسطه وجود ناخالصی در سوخت، ترکیبات اکسید گوگرد نیز تولید می‌شوند. در دمای 400 – 600 درجه سانتی‌گراد، CO و SO2 به SO3 تبدیل و با آب واکنش داده و اسید سولفوریک تشکیل می‌شود. تشکیل این ماده، شرایطی اسیدی ایجاد می‌کند که با وجود دمای بالا امکان خوردگی افزایش می‌یابد.چنین اتفاقی زمانی که سوخت مورد استفاده گازوئیل باشد شدیدتر خواهد بود. همچنین دوده‌های تولید شده در اثر احتراق گازوئیل در دمای پایین‌تر، بیشتر است و می‌تواند برای کارکرد مشعل مشکل‌ساز باشد. بازم به ذکر است که پکیج‌های چگالشی برای استفاده از گازوئیل طراحی نشده‌اند.

مقایسه پکیج‌های چگالشی با غیرچگالشی

پکیج‌های چگالشی، از پکیج‌های غیرچگالشی گران‌تر هستند. مزیت این پکیج‌ها این است که می‌توانند حدود %10 حرارت گازهای حاصل از احتراق را بازیافت کنند. برای حصول این نتیجه باید دمای آب برگشت به پکیج کم باشد به طور مثال گرمایش از کف، گرمایش استخر و … دمای برگشت کمی دارند از این رو به همراه آن‌ها می‌توان از پکیج‌های چگالشی استفاده کرد.

در هنگام استفاده از پکیج‌های چگالشی باید تمهیدات خاصی بابت آب اسیدی تولید شده توسط دستگاه منظور گردد. طبق ضوابط بسیاری از کشورها می‌توان این آب را به سیستم فاضلاب شهری تخلیه کرد‌. ولی لوله‌های تخلیه باید در برابر آب‌های اسیدی مقاوم باشند.این اسید می‌تواند برای کاشی، سرامیک و موزاییک‌های محل نصب مخرب باشد.

جنس دودکش متصل شده به این نوع پکیج‌ها نیز باید در برابر خوردگی مقاوم باشد زیرا گازهای حاصل از بخار به راحتی دودکش‌هایی از جنس ورقه گالوانیزه و مشابه آن را از بین می‌برند. در این صورت می‌توان از لوله‌های CPVC و یا ورق 42-Stainless Streel A129 استفاده کرد.

شرایط آب و هوا و راندمان پکیج چگالشی

در اواسط زمستان، دما معمولا صفر یا زیر صفر درجه سلسیوس است و حداکثر انرژی گرمایی برای محیط مورد نیاز است. در این زمان بویلرها یا پکیج‌های چگالشی باید آب 80 درجه سلسیوس را به رادیاتورهای محل مصرف بفرستند. اگر چه متوسط دما در فصول سرد، حدود 8 درجه سلسیوس است،بنابراین سیستم همیشه سیستم گرمایشی در بار حداکثر نمی‌باشد.

در واقع در اکثر سیستم‌های گرمایشی، کمتر از %60 بار حداکثر نیاز است. پکیج‌های چگالشی خوب می‌تواند این تغییرات در آب و هوا را با تغییر دماهای مختلف آب سیرکوله در سیستم گرمایش جبران کند. برای انجام این عمل یک حسگر مخصوص دما در روی سیستم نصب می‌گردد که این حسگر راندمان سیستم را بسیار بالا می‌برد. هرچه دمای آب سیستم پایین‌تر باشد، راندمان بالاتر است. نمودار زیر نشان می‌دهد که راندمان مجموعه چگونه با دمای برگشتی تغییر می‌کند.

انواع پکیج‌های چگالشی

پکیج دیواری چگالشی گازسوز جهت تامین گرمایش و آب گرم مصرفی ساختمان به صورت مستقل تا زیربنای 350 مترمربع مدل بدون مخزن و تا 400 مترمربع مدل مخزن‌دار مناسب هستند.
شرح
1     محفظه‌های آنالیز احتراق     14     جعبه تجهیزات الکتریکی
2     شیر تخلیه هوا     15     فیلتر مدار گرمایش
3     مشعل     16     فلومتر آب سرد ورودی
4     الکترود تشخیص شعله     17     پمپ
5     ترموستات حد     18     پرشرسوئیچ آب
6     حسگر دمای رفت مدار گرمایش (NTC1)     19     شیر سه راهه
7     حسگر دمای برگشت مدار گرمایش (NTC2)     20     صداخفه کن
8     شیر گاز     21     فن
9     مبدل آب گرم بهداشتی (مبدل ثانویه)     22     الکترود جرقه زن
10     حسگر دمای آب گرم بهداشتب     23     جرقه زن
11     سیفون تخلیه کندانس     24     فیوز حرارتی
12     شیر اطمینان 3 بار     25     مجرای خروج دود و ورودی هوای تازه
13     شیر پرکن خودکار           

اصول عملکرد قطعات جهت تامین آب مدار گرمایش در دستگاه چگالشی

7 ثانیه

 

اصول عملکرد قطعات جهت تامین آب گرم مصرفی در دستگاه چگالشی

 

قطعات اختصاصی دستگاه‌های پکیج چگالشی دیواری

قطعات تشکیل‌دهنده سیستم احتراق دستگاه چگالشی
شرح
1     مشعل     6     شیر گاز
2     فن     7     مجرای سوخت
3     صدا خفه‌کن     8     الکترود تشخیص شعله
4     ورودی گاز     9     الکترود جرقه‌ زن
5     ورودی هوا     10     جرقه زن

سیفون تخلیه کندانس

سیفون تخلیه در داخل پکیج و در قسمت جلوی مجموعه هیدرولیک رفت قرار دارد.

نکته: باید قبل از راه‌اندازی پکیج، سیفون کندانس را پر از آب کنید ( این کار را می‌توان با ریختن یک لیوان آب به داخل دودکش انجام داد ).
شرح
1     سیفون کندانس
2     فن کندانس
3     مخزن تخلیه کندانس

مبدل اصلی

مبدل اصلی پیرامون داخل محفظه احتراق به وسیله سه بست در محل خود نگه‌داری می‌شود و شامل قسمت‌های محفظه خروج دود، شیر هواگیر و تخلیه کندانس می‌باشد.

تیوب‌های این مبدل از لوله‌های استیل ضدزنگ ساخته شده است ( متریال L304 به قطر 18mm ضخامت 0.8mm ) به منظور افزایش حداکثری انتقال حرارت، تیوپ‌ها تا رسیدن به قطر 6mm پهن شده‌اند.

زائده‌هایی این تیوپ‌ها را در فواصل 1.5 تا 2 میلی‌متر از هم نگه می‌دارند. این کویل‌ها به دو به صورت سری به هم متصل می‌شوند. تعداد تیوپ‌ها بر اساس توان مشعل طبق جدول زیر محاسبه می‌شود.
تعداد تیوپ     توان مشعل
tubes + 1 tube 3     24kW
tubes + 1 tube 4     30kW
tubes + 1 tube 5     35kW

پوسته این مبدل از کامپوزیت ساخته شده است ( متریال PP FG 30% PPO)

فیوز حرارتی از مبدل اصلی محافظت می‌کند. هنگامی که دمای دود خروی از C°167 بیشتر شود، فیوز حرارتی عمل کرده و خطای 610 بر روی صفحه نمایش ظاهر می‌شود.
شرح
1     شیر هواگیر دستی
2     ناحیه حرارتی با دمای پایین
3     فیوز حرارتی
4     ناحیه حرارتی با دمای بالا

شیر گاز SIT 848 Sigma

شیر گاز تعبین شده SIT 848 Sigma می‌باشد که برق 220 ولت کار می‌کند و گاز اصلی را به مشعل قطع و وصل می‌نماید. سرعت فن فشار خروجی شیر گاز را بر طبق مقادیر خوانده شده از حسگرهای حرارتی توسط برد اصلی تنظیم می‌کند. شیر گاز به گونه‌ای طراحی شده که بدون نیاز به تعویض، امکان استفاده برای انواع گاز را دارد. اما تنها تعویض نیاز است. حداکثر فشار گاز 60mbar است.
شرح
1     ونتوری     4     تست فشار گاز ورودی
2     شیر گاز     5     حداقل فشار
3     شیرهای اطمینان     6     حداکثر فشار

توجه: در برندهای مختلف از شیر گازهای مختلف و متنوع دیگری نیز استفاده می‌شود.

در صورت ایجاد لرزش در زمان درخواست آب گرم بهداشتی، جهت رفع آن می‌باید پیچ شماره 5 روی شیر گاز را کامل باز نمایید و به وسیلI آلن شماره 4 (پیچ زیرین پیچ شماره 5) شیر گاز را یک الی دو دور به طرف عقربه‌های ساعت بچرخانید تا لرزش دستگاه متوقف گردد.

مشعل پیش‌مخلوط

محفظه پیش مخلوط با قطر mm 70از دو استوانه استیل ضدزنگ سوراخ‌کاری شده ساخته شده است. استوانه بیرونی جایی است که شعله تشکیل می‌شود و وظیفه استوانه داخلی، توزیع یکنواخت گاز در کل سطح مشعل است.
شرح
1     مشعل فولادی ضدزنگ
2     الکترود جرقه‌زن
3     الکترود تشخیص شعله (یونیزاسیون)
طول مشعل     توان
167mm     35kW

عملیات احتراق اولیه ( راه‌اندازی اولیه )

    اتصالات برق را چک کنید.
    نوع گاز را چک کرده و در صورت نیاز نوع گاز را تعویض کنید.
    اتصالات گاز را چک کنید.
    فشار ورودی گاز را چک کنید.
    دودکش را چک کنید.
    سیستم را پر کنید.
    اتصالات آب مدار هیدرولیک را چک کنید.
    پمپ را رفع گیر کنید.
    هوای داخل سیستم را با نگه داشتن 5 ثانیه‌ای دکمه ESC خارج کنید(فانکشن هواگیری).
    نوع زبان بر روی صفحه نمایش را در صورت لزوم تغییر دهید.
    ساعت و تاریخ دستگاه را تنظیم کنید.
    توان گرمایش را تنظیم کنید.
    تنظیم‌گرهای حرارتی را مطابق با درخواست گرمایش تنظیم کنید.
    کارکرد مد آب گرم مصرفی را چک کنید.
    دبی جریان آب گرم مصرفی پکیج را تنظیم کنید.
    حداکثر و حداقل احتراق را تنظیم کنید ( با استفاده از فانکشن آنالیزی محصولات احتراق )‌.
    جریان یونیزاسیون را چک کنید.
    نحوه کارکرد با پکیج را به مصرف‌کننده آموزش دهید.

سرویس و بازدیدهای دوره‌ای

مبدل ثانویه

روش: با اندازه‌گیری T∆ مطابق داده‌های جزوه آموزشی

زمان: سالیانه ( قبل از فصل زمستان )

شیر اطمینان و بای‌پس

روش: مشاهده عینی/ تمیز کردن

زمان: سالیانه

فیلتر مدار برگشت شوفاژ

روش: مشاهده عینی/ تمیز کردن

زمان: سالیانه

منبع انبساط

روش: تست فشار هوا در bar1

زمان: سالیانه

فلوسوئیچ

روش: سرعت جریان/ بررسی ظاهری/ تمیز کردن

زمان: شش ماهه

الکترودهای احتراق و تشخیص

روش: بررسی ظاهری/ تمیز کردن/ از طریق شمای شعله

زمان: سالیانه

مشعل

روش: بررسی ظاهری/ تمیز کردن/ از طریق شمای شعله

زمان: سالیانه

فن

روش: شمای ظاهری/ توربین/ تمیز کردن

زمان: سالیانه

مبدل اصلی

روش: مشاهده عینی/ تمیز کردن

زمان: سالیانه

سیفون کندانس

روش: مشاهده عینی/ تمیز کردن

زمان: سالیانه یا بعد از تمیز کردن مبدل اصلی

پمپ

روش: تمیز کردن/ در ضمن شیر هواگیر همیشه باید باز باشد.

زمان: اولین راه‌اندازی پکیج و سالیانه

ظرفیت‌سنجی پکیج‌های چگالشی دیواری مستقل

لازم به ذکر است روش ظرفیت‌سنجی و انتخاب پکیج در فصل پنجم همین کتاب بیان شده است، با این وجود در ادامه این بخش نکات برجسته در این خصوص مطرح شده است.

    پکیج چگالشی دو مبدل فن‌دار تا ظرفیت 24 کیلووات، توانایی تامین گرمایش فضاهایی تا سقف 200 مترمربع را دارد.
    پکیج چگالشی دومبدل فن‌دار تا ظرفیت 30 کیلووات، توانایی تامین گرمایش فضاهایی تا سقف 300 مترمربع را دارد.
    گستره دمایی این محصول در مد گرمایش مرکزی در سیستم‌های دما بالا از 35 تا 85 درجه سانتی‌گراد و در سیستم‌های دما پایین از 20 تا 45 درجه سانتی‌گراد می‌باشد که مصرف‌کننده می‌تواند دمای مطلوب خود را از طریق صفحه فرمان دستگاه برای سیستم معین نمایند. درخواست گرمایش مرکزی می‌تواند از طریق ترموستات اتاقی، حسگر دمای اتاقی و یا دمای اتاقی و یا دمای تنظیم شده توسط مصرف‌کننده به دستگاه ارسال گردد.
    گستره عملیاتی این دستگاه‌ها در مد آب گرم مصرفط از 36 تا 60 درجه سانتی‌گراد قابل تغییر خواهد یود. این محصول در ظرفیت 24 کیلووات قادر به تحویل 14.4 لیتر آب گرم مصرفی در هر دقیقه با T∆ برابر 25 درجه سانتی‌گراد و در ظرفیت 30 کیلووات 18 لیتر آب گرم مصرفی با T∆ برابر 25 درجه سانتی‌گراد به مصرف‌کننده می‌باشد. حداقل دبی راه‌انداز آب گرم مصرفی این محصول 1.6 لیتر در دقیثه تعریف گردیده که امکان نصب محصول در مناطق با فشار کم آب شهری را برای مصرف‌کننده میسر خواهد ساخت.
    پکیج چگالشی دومبدل فن‌دار تا 35 کیلووات، توانایی تامین گرمایش فضاهایی تا سقف 350 مترمربع را دارد.
    گستره دمایی این محصول در مد گرمایش مرکزی در سیستم‌های دما بالا از 35 تا 85 درجه سانتی‌گراد و در سیستم‌های دما پایین از 20تا 45 درجه سانتی‌‌گراد می‌باشد که مصرف‌کننده می‌تواند دمای مطلوب خود را از طریق صفحه فرمان دستگاه برای سیستم معین نمایند. درخواست گرمایش مرکزی می‌تواند از طریق ترموستات اتاقی، حسگر دمای اتاقی و یا دمای تنظیم شده توسط مصرف‌کننده به دسگاه ارسال گردد.
    گستره عملیاتی این دستگاه‌ها در مد آب گرم مصرفی از 36 تا 60 درجه سانتی‌گراد قابل تغییر است. این محصول قادر به تحویل 20 لیتر آب گرم مصرفی در هر دقیقه با T∆ برابر با 25 درجه سانتی‌گراد به مصرف‌کننده می‌باشد. حداقل دبی راه‌انداز آب گرم مصرفی این محصول 1.6 لیتر در دقیقه تعریف گردیده که امکان نصب محصول در مناطق با فشار کم آب شهری را برای مصرف‌کننده میسر خواهد ساخت.
    تجهیز این مدل به منبع ذخیر آب گرم مصرفی 108 لیتری امکان اخذ کامفورت سه و چهار ستاره آب گرم مصرفی مطابق استاندارد EN13203 را برای این دستگاه میسر ساخته است.
    پکیج چگالشی مخزن‌دار دومبدل فن‌دار تا 35 کیلووات، توانایی تامین گرمایش فضاهایی تا سقف 400 مترمربع را دارد.
    گستره دمایی این محصول در مد گرمایش مرکزی در سیستم‌های دما بالا از 35 تا 82 درجه سانتی‌گراد و در سیستم‌های دما پایین از 20 تا 45 درجه سانتی‌گراد می‌باشد که مصرف‌کننده می‌تواند دمای مطلوب خود را از طریق صفحه فرمان دستگاه برای سیستم معین نمایند. درخواست گرمایش مرکزی می‌تواند از طریق ترموستات اتاقی، حسگر دمای اتاقی و یا دمای تنظیم شده توسط مصرف‌کننده به دستگاه ارسال گردد.
    گستره عملیاتی این دستگاه‌ها در مد آب گرم مصرفی از 10 تا 65 درجه سانتی‌گراد قابل تغییر خواهد بود. این محصور قادر به تحویل 26.5 لیتر آب گرم مصرفی در هر دقیقه با T∆ برابر با 30 درجه سانتی‌گراد به مصرف‌کننده می‌باشد.حداقل دبی راه‌انداز آب گرم مصرفی این محصول 1.6 لیتر در دقیقه تعریف گردیده که امکان نصب محصول در مناطق با فشار کم آب شهری را برای مصرف‌کننده میسر خواهد ساخت.
    در مدل‌های ذکر شده ابن گروه عمدتا از شیر گاز پیشرفته SIT مدل Sigma 848 استفاده می‌شود که توانایی مدولاسیون بسیار دقیق شعله را دارد و این قابلیت سبب گردیده مدیریت مصرف انرژی در این محصول به صورت ویژه‌ای انجام شود.
    دستگاه‌های چگالشی و از جمله مدل‌های یاد شده، از جمله ایده‌آل‌ترین محصولات برای استفاده با سیستم‌های دما پایین مثل گرمایش از کف هستند و تمهیدات لازم برای این نوع استفاده با اضافه کردن پارامترهای مربوطه در منوی تنظیمات دستگاه لحاظ شده است.
    پکیج دیواری چگالشی گازسوز مرکزی جهت تامین گرمایش ساختمان تا زیربنای 3500 مترمربع مناسب است.
    پکیج زمینی چگالشی گازسوز مرکزی جهت تامین گرمایش مرکزی ساختمان از زیربنای 15000 الی 30000 مترمربع مناسب است.
    تنوع مدل و قابلیت مدولاسیون با توان خروجی بالا
    قابلیت برقراری اتصال مدولار جهت تامین توان خروجی بالا به صورت آبشاری با کارای واحد
    احتراق پاک و بدون آلاینده منطبق با استاندارد کارایی انرژی و زیست محیطی
    مجهز به مشعل پری‌مکس با الیاف فلزی جهت افزایش توان تشعشعی و حداکثر مدولاسیون ( در بعضی از مدل‌های دیواری مستقل و مرکزی پیشرفته )
    دارای مبدل حرارتی استوانه‌ای از جنس آلومینیوم – سیلیکون جهت کارکرد به صورت چگالشی و با راندمان %110 ( در بعضی از مدل‌های دیواری مستقل و مرکزی پیشرفته )
    مجهز به سیستم کنترل فوق پیشرفته با قابلیت برنامه‌ریزی ساعتی، سیستم عیب‌یاب الکترونیکی و امکان نصب ترموستات داخلی، حسگر دمای هوای بیرون و سیستم کنترل از راه دور
    قابلیت سرویس محفظه در مکان نصب، تحت فشار و بدون نیاز به تخلیه سیستم
    مجهز به مبدل حرارتی راندمان بالا ساخته شده از آلیاژ آلومینیوم – سیلیکون با طول عمر بالا، بدون رسوب‌گیری و نیاز به تعمیر و نگه‌داری ( در مدل‌های زمینژ مرکزی )
    کوچک و سبک با توان خروجی بسیار بالا ( در مدل‌های زمینی مرکزی )
    عدم نیاز به برقراری حداقل جریان گردشی آب در دیگ ( در مدل‌های زمینی مرکزی )
    عدم محدودیت جهت کاهش دمای آب گرم برگشتی به دیگ ( در مدل‌های زمینی مرکزی )
    حداقل 50 درصد صرفه‌جویی در مصرف انرژی سالانه در مقایسه با موتورخانه‌های رایج ( در مدل‌های زمینی مرکزی و دیواری و موتورخانه‌های چگالشی )

فناوری پکیج‌های چگالشی

1. پیش‌گرم کردن هوای ورودی به بویلر

پیش گرم کردن هوای ورودی به بویلر از طریق انتقال گرمای گازهای خروجی دودکش به هوای ورودی بویلر انجام می‌شود. با این روش شرایط احتراق بهبود می‌یابد و راندمان کلی بویلر به ازای هر 40 درجه سانتی‌گراد افزایش دمای هوای ورودی معادل %2.5 افزایش خواهد داشت. البته باید به این موضوع توجه داشت که چنانچه دمای گازهای خروجی بیش از حد کاهش یابد و به نقطه شبنم نزدیک گردد، امکان بروز میعان در گازهای خروجی وجود دارد که موجب خوردگی دودکش می‌گردد. افزای شدمای هوای احتراق نیز سبب گسترش انتشار NOx که از آلاینده‌های زیست‌محیطی می‌باشد، می‌گردد.

2. بهره‌گیری از اکونومایزر

برای انتقال گرما از گازهای خروجی دودکش به آب ورودی به بویلر از اکونومایزر استفاده می‌شود و از طریق میزان انرژی لازم در بویلر به دلیل پیش‌گرم کردن آب ورودی، کاهش یافته و در نتیجه راندمان کلی بویلر افزایش می‌یابد. تقریبا می‌توان گفت به ازای هر 5 درجه سانتی‌گراد افزایش دمای آب گرم ورودی به بویلر به میزان %1 در مصرف سوخت صرفه‌جویی می‌شود. اکونومایزرها نیز همانند سیستم پیش‌گرم کردن هوا، مشکلات مربوط به بروز میعان و خوردگی را دارند.

3. استفاده از توربولاتورها

توربولاتورها یک سری تیغه و مانع هستند که درون لوله‌های آتشی و در قسمت ابتدایی مسیر گازهای خروجی در بویلرهای لوله آتشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. توربولاتورها به منظور ایجاد اغتشاش در مسیر جریان گاز جهت افزایش انتقال حرارت به سطح لوله مورد استفاده قرار می‌گیرند و با این روش راندمان کلی بویلر افزایش می‌یابد.

4. کنترل احتراق

درصد بالای هوای اضافه در بویلرها، سبب انتشار NOx و افزایش میزان دبی جرمی هوا و در نتیجه افزایش تلفات حرارتی از طریق گازهای خروجی از دودکش می‌شود. برای بهبود این موضوع از سیستم‌های کنترل احتراق بویلر و کنترل میزان هوای تازه استفاده می‌کنند. می‌توان گفت راندمان کلی بویلر با توجه به دمای گازهای خروجی، به ازای هر یک درصد کاهش میزا O2 به میزان 0.25% افزایش می‌یابد.

5. بهبود عایق‌کاری بدنه بویلر

اتلاف حرارتی از بدنه بویلر و تلفات تشعشعی از دیگر عواملی است که سبب کاهش راندمان بویلر می‌شود. با کاهش توان بویلر، میزان تلفات تشعشعی تا %7 قابل افزایش است، بنابراین بهبود عایق‌کاری بدنه سبب کاهش اتلاف حرارتی و تلفات تشعشعی از دیگ می‌شود و با عایق‌بندی مناسب می‌توان راندمان بویلر را افزایش داد.

6. تجهیزات کنترلی به روز

پکیج‌های چگالشی زمینی و دیواری مرکزی دارای صفحه کنترلی مجهز به ماژول برنامه‌ریزی BM می‌باشند که از طریق آن مدیریت زمانی و برنامه‌ریزی عملکردی دستگاه جهت کارکرد کاملا خودکار قابل انجام است. پکیج‌های چگالشی زمینی و دیواری مرکزی با استفاده از سیستم‌های کنترل جانبی قابلیت اجرای سیستم BMS برای تاسیسات ساختمان را دارند و با استفاده از ماژول‌هایی تکمیلی پیشرفته قابیلت مدیریت تا چهار دستگاه به صورت یک سیستم واحد، کنترل هم‌زمان هفت چرخه گرمایشی ، سه چرخه خورشیدی، شانزده پمپ و هفت شیر برقی را دارند. همچنین قابلیت اتصال به کامپیوتر جهت نمایش و تنظیم تمامی پارامترها و ارتباط از طریق تلفن و موبایل و در نهایت اتصال به سیستم مدیریت مرکزی ساختمان با استفاده از این تجهیزات وجود دارد.

پکیج چگالشی معمولی

در این نوع از پکیج‌های چگالشی، یک مبدل حرارتی برای تامین آب گرم خانگب وجود دارد. هنگامی که دوش حمام باز می‌شود، آب سرد از درون مبدل عبور کرده، آب را گرم می‌کند. این پکیج‌ها قیمت پایینی دارند و مشکل آن‌ها این است که اگر چند نفر هم‌زمان وارد حمام شوند نمی‌توانند آب گرم لازم را تامین کنند. از این مدل در آپارتمان‌ها و سوئیت‌های کوچک استفاده می‌کنند.

پکیج چگالشی با مخزن ذخیره درونی

این پکیج‌ها یک مخزن ذخیره 45 تا 60 لیتری برای تامین آب گرم خانگی دارند. هنگامی که دوش باز می‌شود، آب از مخزن ذخیره تامین می‌شود. این مدل پکیج کمی گران‌تر از مدل قبلی است. اما مشکل تامین آب هم‌زمان برای چند نفر را ندارد. کویل‌های موجود در مخرن ذخیره آب، قدرت بالایی دارند. این پکیج‌ها برای ساختمان‌های تا سه اتاق خواب مناسب می‌باشد.

پکیج چگالشی با مخزن گرم‌کننده

این نوع بویلر مخزن ذخیره یا مبدل حرارتی ندارد، بلکه یک مخزن گرم‌کننده مجزا برای آب دارد که به طور غیرمستقیم آب خانگی را از طریق کویل‌های درون مخزن گرم می‌کند. این پکیج‌ها برای هر نوع ساختمانی کاربرد دارد.

حالت اول: گرمایش منبع ذخیره

درخواست گرمایش توسط حسگر منبع ذخیره اصلی NTCT زمانی صادر می‌شود که دمای حس شده توسط آن C°10 پایین‌تر از دمای تنظیم‌شده برای آب گرم مصرفی برسد. در این حالت علامت مربوط روی صفحه نمایش ظاهر خواهد شد.

با آغاز شدن چرخه احتراق، وقتی که دمای NTC1 به C°5 کمتر از دمای تنظیمی برسد، پمپ آب گرم مصرفی شروع به کار می‌کند. بدین وسیله آب گرم مجبور به حرکت شده و پس از گذشتن از مبدل ثانویه به سوی منابع اصلی و کمکی می‌رود. تنظیم مشعل به وسیله حسگر آب گرم مصرفی NTCS که در خروجی مبدل ثانویه قرار دارد، مدیریت می‌شود. به محض رسیدن دمای NTCT ( حسگر منبع ذخیره اصلی ) به دمای تنظیم شده، مشعل خاموش می‌شود.

حالت دوم: دبی جریان آب گرم بین 1.6 تا 4 لیتر بر دقیقه پمپ آب گرم مصرفی خاموش

دبی جریان آب گرم مصرفی توسط فلومتر اندازه‌گیری می‌شود. اگر دبی آب بین 1.6 تا 4 لیتر بر دقیقه و دمای منبع ذخیره بیس از C°4 دمای تنظیمی باشد، پمپ آب گرم مصرفی خاموش خواهد بود. در این حالت مادامی که شیر یک‌طرفه که بعد از پمپ قرار دارد بسته باشد، آب سرد وارد منبع کمکی می‌شود. آب گرم مصرفی از مبنع ذخیره اصلی گرفته می‌شود و این ساختار باعث می‌شود که از ورود مستقیم آب سرد به منبع اصلی جلوگیری شود و صفحه نمایش علامت مربوطه را نشان خواهد داد. در این حالت از آب گرم موجود در منبع‌ها استفاده شده ولی مشعل روشن نمی‌باشد.

حالت سوم: استفاده از آب گرم مصرفی با دبی 1.6 تا 4 لیتر بر دقیقه می‌باشد ( این دبی برای پکیج به معنی درخواست آب گرم مصرفی است ).

وقتی که دمای خوانده شده توسط NTCT ( حسگر منبع اصلی ) از دمای تنظیمی آب گرم 4 درجه سانتی‌گراد کمتر بشود، این وضعیت به عنوان درخواست آب گرم مصرفی محسوب شده و صفحه نمایش علامت مربوط را نشان خواهد داد. زمانی که دمای NTCT از دمای تنظیمی 5 درجه سانتی‌گراد کمتر شود، پمپ آب گرم مصرفی شروع به کار می‌کند.

هرگاه C°4 دمای تنظیمی NTCT شیر یک‌طرفه مسیر را باز کرده و پمپ آب را با دبی 9L/min به جریان می‌اندازد. آب گرمی که از مبدل ثانویه خارج می‌شود وارد منبع اصلی شده و قسمتی از آن آب گرم مورد نیاز مصرف‌کننده را تامین کرده و مابقی آن وارد منبع کمکی می‌شود.

سیرکولاسیون پمپ آب گرم مصرفی 9L/min است که از مقدار آب گرم مورد نیاز مصرف‌کننده بیشتر می‌باشد در این حالت با ارسال آب از منبع اصلی به منبع کمکی جبران می‌شود و زمانی که دمای آب به دمای تنظیمی برای NTCT برسد، درخواست آب گرم مصرفی به پایان رسیده و شرایط کارکرد پکیج به شرایط مذکور به حالت 2 که صفحه کد مربوطه را نشان می‌دهد بر می‌گردد.

حالت چهارم: استفاده از آب گرم مصرفی با دبی بین 4 تا 9 لیتر بر دقیقه

هرگاه دبی آب گرم تشخیص داده شده توسط فلوسوئیچ بیشتر از 4 لیتر بر دقیقه باشد درخواست آب گرم مصرفی تلفی خواهد شد، صفحه نمایش علامت مربوطه را نشان خواهد داد. زمانی که دمای NTC1 از دمای تنظیمی 5 درجه کمتر بشود، پمپ آب گرم مصرفی شروع به کار می‌کند، شیر یک‌طرفه مسیر را باز کرده، آب گرم از مبدل ثانویه وارد منبع اصلی شده و آب گرم مورد نیاز مصرف‌کننده را تامین می‌نماید. از آنجایی که سیرکولاسیون پمپ آب گرم بهداشتی 9L/min می‌باشد و این مقدار از مورد نیاز مصرف‌کننده بیشتر است، مقداری از آب منبع اصلی به منبع کمکی ارسال خواهد شد.

حالت پنجم: استفاده از آب گرم مصرفی با دبی بیشتر از 9 لیتر بر دقیقه

زمانی که دبی آب گرم مصرفی تشخیص داده شد، توسط فلوسوئیچ بیشتر از 9 لیتر بر دقیقه باشد درخواست آب گرم مصرفی تلقی خواهد شد. صفحه نمایش علامت مروبطه را نشان خواهد داد.

زمانی که NTC1 از دمای تنظیمی 5 درجه سانتی‌گراد کمتر شود، پمپ آب گرم مصرفی شروع به کار می‌کند و شیر یک‌طرفه مسیر را باز کرده آب گرم از مبدل ثانویه وارد مخزن اصلی شده و آب گرم مورد نیاز را تامین می‌کند.

آب گرم مورد نیاز هم‌زمان از مبدل ثانویه و منبع اصلی تامین می‌شود. از آنجایی که آب گرم مصرفی از منبع اصلی گرفته می‌شود و گاها دبی مورد نیاز مصرف‌کننده بیشتر از دبی سیرکولاسیون پمپ آب گرم مصرفی است، مابقی کمبود آب مصرفی از طریق جریان آب گرم منبع نیمه گرم منبع کمکی به منبع اصلی تامین می‌شود.

تاسیسات مدرن ایران


نظرات

  • نوشته شده توسط عباس میرزایی در تاریخ ۱۳۹۷/۰۷/۰۴

    سپاس از مقاله ی کامل و مفیدتون

نظر دهید...